HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

maandag 1 april 2013

Recept: Paas-cupcakes



Pasen is een moment van vrolijke kleuren, lekker eten en samen zijn met familie. Deze cupcakes zijn gemaakt met Pasen in gedachten, maar je kunt ze natuurlijk voor elke gelegenheid maken. De cakejes bevatten geen suiker en het glazuur is bereid met Griekse yoghurt in plaats van botercrème, wat een frisse smaak geeft. Perfect voor de lente!

Het recept voor de cupcakes komt hier vandaan en voor een gezondere variant van het glazuur heb ik dit recept gekozen. De nestjes heb ik gemaakt met extra grote hagelslag. Veel gebruikte methodes zijn ook noodles of zoute sticks gedipt in chocola. Mijn nestjes worden bewoond door glutenvrije kipjes die ik in de supermarkt tegenkwam, maar je kunt ook chocolade-eitjes gebruiken, kuikentjes van schuim, pinda M&M’s...

15-18 cupcakes maak je met:
200 gram amandelmeel
2 rijpe bananen
2 eieren
70 gram roomboter
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
optioneel: chocolate chips (omdat ze zo lekker zijn bij banaan)



Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter kort in de magnetron en meng deze in een kom met amandelmeel, eieren, kaneel, bakpoeder en zout. Prak vervolgens de bananen en meng deze ook door het beslag. Doe tot slot de chocolate chips door het mengsel. Vul cupcakevormpjes met het beslag, strooi eventueel nog wat chocolate chips bovenop en zet ze 30 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt, zijn ze klaar! Schrik niet: het deeg is door de banaan en amandel wat korreliger dan je misschien gewend bent.



Als de cupcakes in de oven staan, kun je het glazuur gaan maken.
Gebruik hiervoor:
1 cup Griekse yoghurt
½ cup poedersuiker
groene voedselkleurstof
optioneel: 1 eetlepel vanille-extract. Dit maakt het glazuur nog eens extra zoet. Maar zonder vanille-extract is het glazuur zoet genoeg en proef je nog de frisse yoghurtsmaak.



Meng alle ingrediënten door elkaar met een garde tot het mengsel dikker wordt en zet het minstens een half uur in de koelkast om het nog dikker te laten worden. Daarna kun je het op de cupcakes gebruiken. Zorg er wel voor dat je cupcakes helemaal zijn afgekoeld, anders loopt het glazuur uit!



Doe een laagje glazuur op de cupcakes. Bouw een nestje met de hagelslag door die tegen de glazuurlaag aan te leggen. Eventueel kun je wat chocola smelten om als lijm te gebruiken. Leg in het midden een paar eitjes, een kip of wat M&M’s en zet het geheel in de koelkast tot het tijd is om ze op te eten. Vrolijk Pasen!