HOME             NFM             FOOD             DRINKS             HOTSPOTS             INSPIRATION            

woensdag 7 januari 2015

SALADE VAN GEGRILDE GROENTEN EN MOZZARELLA EN PLATTE PETERSELIE





























We eten graag een warm gerecht bij ons brood tussen de middag. Voor deze gegerilde groenten salade kan je allerlei soorten groenten en toppings gebruiken. Zoals bijvoorbeeld fetakaas en koriander in plaats van mozerella en platte peterselie. Bij dit recept ben ik uit gegaan van ongeveer 4 personen.

Ingrediƫnten:
3 groene langwerpige paprika’s (te koop bij de Turkse supermarkt)
kleine of halve aubergine
half bakje aspergetips 
2 handjes kleine tomaatjes
bosje platte peterselie
citroen
olijfolie
grof zeezout
vers gemalen peper

grilpan (wij gebruiken een grillijzer vanwege onze beperkte ruimte)

Snijd de aubergine in niet al te dikken plakken, zorg dat je grilpan goed warm is en besprenkel met wat olijfolie. Leg een deel van de  groenten er op en wacht tot er mooie streepjes op de groenten verschijnen. Draai ze indien nodig nog een keer om zodat je aan beide zijden mooie streepjes krijgt. Als je er te veel tegelijk op legt worden de groenten niet goed gegrild. Herhaal dit totdat alle groenten gegrild zijn.  Leg alles op een mooie grote schaal. Scheur de mozerella in grove stukken en leg tussen de groenten op het bord. Strooi wat peterselie, peper, zout en olijfolie boven het bord uit en tenslotte knijp je er nog wat vers citroensap over heen. Ook heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis.